Am realizat un calculator fitness cu intrebuintare universala pentru a va fi mai usor in stabilirea unor lucruri de baza. In cadrul acestui calculator va trebuie sa introduceti anumite valori precum greutate, inaltime, varsta, sex, circumferinta taliei, gatului si soldurilor in cazul femeilor. 

De asemenea puteti alege diverse obiective si sa selectati activitatea voastra zilnica, iar pe baza valorilor, acest calculator va va spune diverse informatii:

1. BMI

BMI este indicele de masa corporala, iar calculatorul, pe langa oferirea acestui indice, va mai spune si in ce categorie va aflati (subnutrit, normal, supraponderal etc.)

2. BMR

BMR este rata metabolica bazala si reprezinta cantitatea de energie, exprimata in kilocalorii, pe care o consuma procesele tale metabolice. Pe scurt, atatea calorii arzi fara sa faci nimic.

3. Procentajul de grasime corporala

Acest procentaj reflecta cata grasime ai pe corp si iti mai este specificata zona in care te incadrezi si daca ar trebui sa mai slabesti sau sa te ingrasi;

4. Consumul energetic zilnic (CEZ)

Aceasta este cantitatea de energie, aproximativa, pe care tu o consumi in functie se ce stil de viata ai ales si atatea calorii trebuie sa asimilezi din alimente pentru a iti duce la bun sfarsit obiectivul ales de tine (slabit, ingrasat, arderea grasimilor etc.);

5. Efortul fizic

Aici iti va aparea cantitatea de energie pe care ai ars-o prin activitatile fizice desfasurate si introduse in campurile mentionate, energie exprimata in kilocalorii.

6. Necesarul zilnic de nutrienti

Aici iti vor aparea cantitatile, exprimate in grame, de proteine, carbohidrati si grasimi pe care trebuie sa le consumi zilnic, in functie de activitate si obiectiv;

7. Repartizarea pe 5 mese

Aici iti va aparea o repartizare a consumului tau energetic zilnic pe 5 mese, la fiecare masa primind recomandari de ingrediente pe care ar trebui sa le incluzi la acea masa, precum si ce cantitati de nutrienti sa ai in vedere la fiecare masa, in functie de energia oferita de fiecare masa.

De asemenea, iti mai ofera recomandari cand ar trebui sa servesti fiecare masa.

Acceseaza acest link pentru a rula aplicatia!

FIIT

Lasă un comentariu