Modurile in care consumul de grapefruit te ajuta sa slabesti

grapefruit

Dupa parerea mea, grapefruitul este unul dintre cele mai sanatoase fructe, impreuna cu merele si bananele, datorita faptului ca este o bomba de vitamine, minerale si fibre. Toate acestea duc numeroase beneficii organismului. Grapfruitul are cel mai mare continut de Vitamina C dintre toate citricele si, pe langa, mai contine si vitamina A, apa in proportie de 90%, Calciu, Fosfor, Potasiu, B1, B2, B5 si Fier. 

Hai sa vedem, totusi, cum te ajuta grapefruitul sa slabesti:

Creste senzatia de satietate pe durata indelungata

Grapefruitul are continut ridicat de fibre ceea ce iti prelungeste digestia si senzatia de satietate, astfel ca vei manca mai putin.

Este o gustare cu putine calorii

Data viitoare cand vrei sa iei o gustare, ia in considerare un grapefruit. Un grapefruit mediu (250 g) are in jur de 100 de kcal si cu siguranta ca iti va satisface poftele de gustare si te va si umple si hidrata.

Reduce nivelul de zahar si al insulinei din sange

Reducerea nivelului de zahar inseamna scaderea nivelului de insulina si inseamna folosirea energie din depozitele de grasime si evitarea stocarii energiei sub forma de grasime.

Accelereaza arderea grasimilor

Studiile au aratat ca gustul si chiar si mirosul amarui al grapefruitului de la primele ore ale diminetii determina secretia unor enzime la nivelul ficatului care ajuta la arderea grasimilor si la digestie. De asemenea, Vitamina C are rol esential in scaderea trigliceridelor din sange si arderea grasimii viscerala si cea din zona abdominala.

Creste metabolismul

Vitamina C ajuta la recuperarea si dezvoltarea naturala a musculaturii.

Te hidrateaza

Dupa cum am spus, grapefruit-ul contine 90% apa, deci, iti vei manca portia de apa.

Ca sa aflii ce beneficii mai aduce grapefruit-ul organismului pe langa slabit, te invit sa citesti articolul Beneficiile consumului de grapefruit in fiecare dimineata.

FIIT

Lasă un comentariu